​Vorming “zorg op maat” voor woonzorgcentra

Omschrijving

Maak van je visie een dynamisch instrument dat de dagelijkse werking van je organisatie aanstuurt

De opdrachtsverklaring en visie zijn de gps van een voorziening: elke medewerker moet voortdurend voor ogen hebben waar wij naar streven en ernaar handelen. Een woonzorgcentrum dat echt kwaliteitsvolle zorg wil aanbieden investeert in een systematische bewaking en vertaling van de visie naar het werkveld. Weten je medewerkers nog wat de ambitie en de centrale waarden van jullie voorziening zijn? Kan je met zekerheid beweren dat die centrale waarden voldoende gedragen zijn en tot uiting komen in de aangeboden zorgverlening?

In deze vorming bespreken alle medewerkers onder begeleiding de centrale waarden van het woonzorgcentrum en vertalen deze in concrete gedragingen. Zij ontwerpen zelf instrumenten voor de bewaking en (zelf)evaluatie van de visie. Meer info: rudiger.de.belie@telenet.be , robert.geeraert@telenet.be

Levenseindezorg op maat

In deze vorming leren medewerkers hoe zij aan voorafgaande zorgplanning kunnen werken, hoe ze bewoners en cliënten kunnen helpen om hun rechten als patiënt op te nemen, welke de verschillende levenseindebeslissingen zijn en hoe wilsverklaringen worden opgesteld.

Begeleiding: Robert Geeraert, consulent levenseindezorg. Meer info: robert.geeraert@telenet.be

Werken met doelstellingen en verwachtingen

Een individueel en afgestemd zorgplan is een garantie voor zorg op maat. In deze vorming leren wij hoe wij de verwachtingen van bewoners en mantelzorgers kunnen detecteren en deze vertalen in zorgdoelstellingen. Op basis van deze doelstellingen maken wij zorgplannen op met acties en engagementen om deze te realiseren.

Meer info: robert.geeraert@telenet.be

Interesse?

Ben je geïntresseerd in dit project? Of benieuwd hoe DeBeCo&Aranth je bij een soortgelijk project kan helpen? Aarzel niet om ons te contacteren!