Nieuws

Zij-instromers zijn nodig en kunnen de zorg naar een hoger plan tillen

Zij-instromers zijn nodig om het tekort aan verpleegkundigen te verminderen, maar zij-instromers kunnen het vak met hun werkervaring en kritische houding ook naar een hoger plan tillen.

bekijk volledig nieuwsbericht

Buurtzorg is de meest leefbare geestelijke gezondheidszorg-omgeving

Buurtcirkel, waarbij zelfstandig wonende cliënten elkaar ondersteunen, is verkozen tot de meest leefbare ggz-omgeving van Nederland. Van de finalisten is Wijerode van Mondriaan Ouderen in Heerlen tweede geworden. Boerderij De Grubbe in Maastricht eindigde op de derde plek. Ook het publiek koos deze top drie.

bekijk volledig nieuwsbericht

Onverwachte Schoonheid

bekijk volledig nieuwsbericht

Meergeneratie- en gemeenschappelijk wonen in Berlijn

In Berlijn krijgen burgerinitiatieven in wonen en zorg de ruimte. We zien die trend in meerdere Duitse steden. Met name in de grotere steden voert de gemeente een actief beleid op wooninitiatieven van groepen burgers, vaak in samenwerking met stedelijke woningcorporaties of een vereniging van burgers.  

bekijk volledig nieuwsbericht

Triple Aim: betere zorg met minder kosten

Naar een duurzaam zorgstelsel De kosten van onze gezondheidszorg stijgen explosief. Nu al gaat een kwart van ons inkomen naar de zorg. Als we niets doen dan is dat in 2040 bijna de helft (47%). Het gevolg? Bezuinigingen, groeiende wachtlijsten, hoge eigen risico’s, mensen die zorg mijden. Dit willen we voorkomen door duurzame oplossingen te bedenken die de zorg betaalbaar houden en van goede kwaliteit. Triple Aim is een gedachtengoed dat daarbij kan helpen. 

bekijk volledig nieuwsbericht