11 tips voor kennisdeling op de werkvloer


Bepaal wie de ‘eindgebruiker’ is en hoe hij of zij geholpen wordt met de kennis tijdens het werk.

Ga met de medewerkers in gesprek over welke vorm hen het meest aanspreekt. De een leest graag, de ander kijkt liever een film of vindt het fijn met iemand in gesprek te gaan.

Koppel de kennis aan de werkpraktijk. Gebruik bijvoorbeeld altijd een praktijkvoorbeeld wanneer u kennis deelt.

Zorg dat medewerkers hun werkplek niet hoeven te verlaten om de kennis tot zich te nemen.

Kijk naar de mogelijkheden die technologie biedt. Dit kan het kennisdelen efficiënter en effectiever maken, bijvoorbeeld door middel van mobiele applicaties.

Creëer letterlijk een ruimte om kennis te delen waar u bijvoorbeeld een beeldtafel neerzet.

Wees selectief in de informatie die u deelt: wat is echt belangrijk? Zorg dat het niet te veel tijd kost voor de medewerkers om de kennis tot zich te nemen.

Werk samen. Als opleider, als kwaliteitsadviseur, als persoon op de werkvloer, als ontwikkelaar van kennis. Samen sta je sterker.

Ga niet altijd uit van de vorm die de kennis heeft gekregen door de ontwikkelaar, maar kijk naar de mensen in uw organisatie en welke vorm bij hen aansluit.

Denk ook eens aan andere vormen. U kunt bijvoorbeeld een spelelement toevoegen en een quiz, online game of escaperoom ontwikkelen.

Laat kennisdelen onderdeel zijn van het dagelijkse werk. Zet medewerkers in om kennis te delen op de werkvloer, bijvoorbeeld als kennisdrager, maatje of student.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief