 “Laat je medewerkers zelf ideeën aandragen om het werk in de zorg leuker en gemakkelijker te maken”

Een jury bracht de lijst terug tot vijf en uiteindelijk moet er één winnaar zijn. Dat idee wordt verder uitgewerkt en als het goed is ook doorgevoerd. Als dat nodig is, zoekt Groenhuysen contact met opleidingen, het bedrijfsleven en soortgelijke instellingen. 

Het personeel van de instelling mag meebepalen wat het beste idee is. De stemmen van de medewerkers tellen voor de helft mee, de andere helft wordt door een vakjury bepaald. Tijdens de nieuwjaarsborrel op 8 januari wordt het winnende idee bekendgemaakt.

Levensbril

Een 4D-bril waarop beelden worden geprojecteerd die niet alleen levensecht zijn, maar ook geur en geluid produceert. Op de bril worden foto's van vroeger getoond waardoor situaties opnieuw beleefd worden. Deze geven geborgenheid zorgen voor rust bij angstige, verdrietige of onrustige momenten.

Slimme draai-wc

Bewoners hebben vaak moeite om vanuit de rolstoel of rollator de draai te maken naar de wc. Een wc die draait, nadat je er op gaat zitten, kan daarbij helpen.

Projectie op muur slaapkamer

Een beamer in de slaapkamer projecteert aangename, aansprekende beelden op de muur. Zo wordt de slaapkamer een veilige haven bij onrust. De familie kan beelden aanleveren.

Moments of life

Als opa of oma niet bij een belangrijke gebeurtenis kan zijn, zoals de bruiloft van een kleinkind, zijn er technische middelen om daar toch iets van mee te krijgen. Zoals het toespreken van het bruidspaar via een videoboodschap of een virtuele rondleiding via Facetime door de nieuwe woning van een familielid in Australië.

Openbaar vervoer in Heerma State

Binnen het Centrum voor Wonen & Zorg kan een zelf voortbewegend voertuig rijden. Bewoners kunnen in- en uitstappen. Het voertuig is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het voertuig biedt afleiding en vermaak en zorgt voor afname van onrust.