Nieuwe publicatie van ActivAge en Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Amersfoort 02 oktober 2017:  Tijdens het  landelijke congres Expeditie Begonia op 11 oktober, wordt de publicatie Woondromen55+. Inspiratie- en doeboek over gemeenschappelijk wonen gepresenteerd door de auteurs Kees Penninx en Yvonne Witter.

Woondromen55+ is geschreven voor mensen in de tweede levenshelft die overwegen om een eigen initiatief tot gemeenschappelijk wonen te starten en die zich stevig in dit onderwerp willen verdiepen. Het realiseren van een gezamenlijke woondroom is een geweldige ervaring, maar kost ook veel tijd en doorzettingsvermogen. Dit boek informeert initiatiefnemers over de mogelijkheden in zowel de huur- als koopsector en helpt hen op weg met informatie en praktische tips.

Waarom dit boek?

Op een zeker moment in het leven vragen veel mensen zich af: hoe wil ik wonen als ik ouder word? Wordt mijn huis te duur, te groot? Wie heb ik straks om mij heen? Met wie doe ik leuke dingen? Wie kijkt er naar mij om? Voor wie kan ik wat betekenen? Op feestjes en partijen ontstaan spontaan nieuwe dromen. Samen een boerderij of een oude school opknappen. Samen wonen in een hofje. Woondromen! Maar ja, hoe doe je dat? Hoe kunnen woondromen werkelijkheid worden?

Woondromen 55+ biedt een leidraad. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel biedt basisinformatie over wonen in de tweede levenshelft en een waaier van inspirerende voorbeelden van gemeenschappelijk wonen in de praktijk. Het tweede deel bevat een Routeverkenner met vijf halteplaatsen die woongemeenschappen aandoen om tot bloei te komen: van eerste idee tot en met de verhuizing én daarna. Deel drie presenteert materialen en interactieve werkvormen voor een korte reeks oriëntatiebijeenkomsten voor startende groepen. 

Woondromen55+ bevat ook nuttige informatie voor woningcorporaties, vastgoedondernemingen, gemeenten, woon- en zorgprofessionals, projectontwikkelaars, woonconsulenten, ouderenadviseurs, bewonersondersteuners, architecten, stedenbouwkundigen en andere belanghebbenden die snel willen inspelen op de toenemende belangstelling van 55-plussers voor gemeenschappelijk wonen.

Woondromen 55+ | 104 pag. | ISBN 978 94 634 2586 5 | Prijs:€ 19,90 | Bestellen: vanaf 12 oktober via www.activage.nl