Overheid promoot eerste ‘betrouwbare’ medische apps

Fibricheck

Fibricheck kan hartritmestoornissen opsporen en voorkamerfibrillatie detecteren. U plaatst uw vinger op de camera van uw smartphone om uw hartritme te registeren. De gegevens worden automatisch gedeeld met een arts die meteen een diagnose kan stellen. Zo krijgt u sneller een aangepaste behandeling.

MoveUp

Een app die patiënten voor en na een heup- of knieoperatie helpt optimaal te revalideren. U krijgt aangepaste oefeningen, advies, informatie en coaching. Via een ingebouwde microfoon kunt u vragen stellen aan een therapeut.

RemeCare

Via de RemeCare Oncologie app kunnen zorgverleners en kankerpatiënten in hun thuisomgeving vlot met elkaar communiceren over hun chemobehandeling. U kunt registreren hoe ernstig de nevenwerkingen van de chemobehandeling zijn. Daardoor kan het ziekenhuisteam sneller ingrijpen en de medicatie optimaal doseren.

Airview

Hebt u slaap- of ademhalingsproblemen, dan kunt u deze app gebruiken voor een slaaptest bij u thuis. De app behandelingen en onder­steunt u met een screening, een diagnose en therapie-opvolging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief